Сватба със Сватбата.ИНФО

Сватбата на Пънар и Али

Дата на сватбата - 08.08.2010

Нашата сватба

Нашата сватба се проведе на 08.08.2010г. в гр.Хасково,ресторант "Фантазия".Не помня много от тържеството,защото за цялата седмица преди сватбата бях спала общо около 7-8 часа.Помня само,че беше нещо от типа на "Моята голяма,луда,турска сватба".

Повярвайте това тържество беше дълго чакано от всички.2 години преди това,3 месеца преди сватбата бившия ми годеник се отказа от сватбата и хората около мен мисеха,че едва ли не няма да събера смелост да предприема същата стъпка отново.Но се случи-в един августовски ден!Сватбата започна при 38-39градуса температура и завърши при около 15 градуса,защото в разгара на купона се изви буря и се изсипа дъжд....Гостите казаха:"Типично,точно като нрава на булката" :)

На сватбата пя Орхан Мурад.При злополучния момент с развалената сватба,Господ реши да ме срещне с него,пътищата ни се преплетоха и така на сватбата ми той реши да ми подари участието си.

Самата сватба-"джангър" от всякъде:)Много музика,много танци,много емоции!Имаше гафове,имаше смешни моменти,имаше сълзи и смях,имаше чичовци,които ми надупчиха прекрасната рокля с безопасни игли,за да са техните златни парички на наааай-видно място:)

И понеже нито аз нито младоженеца разбрахме нещо от сватбата,сме твърдо решени да повторим тържеството на първата ни годишнина-само с 30тина приятели!


07.08.2010г.

Вечерта преди сватбата пред дома ми се проведе ритуал по къносване,който е традиционен за мюсюлманите.По-голяма представа за целия ритуал може да се добие от прикаченото клипче,което всъщност беше записано на дискове,украсени с червен тюл и сини очички против уроки и изигра ролята на дигитална покана за къната.

05.08.2010г.

Тогава сключихме т.нар. духовен брак.Дядо ми,който е и ходжа ни бракосъчета.Пред двама свидетели седнахме на земята,като покрихме краката си с бохча.Дядо прочете няколко текста от Корана,след което ме попита:"Ти дъщеря на (името на баща ми) Пънар,съгласна ли си да вземеш син на (бащата на мъжа ми) Али за свой съпруг?".Същото се повтори и с мъжа ми.

 Тук специфичното е ,че за това бракосъчетание младоженката трябва да е облечена прилично(т.е. по-затворено),а на главата си носи забрадка.

Тази част не ми е от любимите,но трябваше да мина през това:)


10.04.2010г.

На тази дата беше годежът ни.При нас годежите се правят като сватби.И тъй като вече имах един голям годеж с 90 души,рокли,злата,подаръци,бохчи(дарове от младоженеца за младоженката и от младоженката за младоженеца),този път реших да е съвсем скромно.С моето момче си разменихме бохчи-неговата с около 50 броя неща(дрехи,обувки,бельо,козметика),а моята с около 120 броя.В деня на годежа си направихме една фотосесия (която може да се види в приложен видео файл),след което отидохме при дядо ми,тъй като традицията е най-възрастния в семейството да сгоди младите.Дядо ни прочете пасажи от Корана,след което ни надяна халките вързани с червена панделка,резна панделката по средата и така!

 

За нас

Двама души,на които съдбата скрои най-хубавия номер-да ги събере! След 3 години платонична любов,перипетии и трудности се събрахме,за да може година и половина по-късно да вдигнем мечтаната сватба и да създадем едно прекрасно семейство!

Младоженката:Пънар Кязим-Зинал.В момента е хоноруван асистент в УНСС,дисциплина "Интелектуална собственост".Автор съм на книгата "Закрила на авторското право в страните от Близкия Изток".Завършила Интелектуална собственост-бакалавърска и магистърска степен,Маркетинг-бакалавърска и магистърска степен,Европейска икономическа интеграция-факултативно.

Винаги съм вярвала,че най-големите ми успехи и радости ще бъдат свързани с образованието и кариерата ми,но скоро се убедих,че най-големите и удовлетворяващи ме радости и успехи са свързани със семейството ми.

Младоженецът:Али Зинал.В момента на длъжност Младши експерт към Комисия за защита от дискриминация.Завършил Право.

Видео галерия

Изтегли това видео