Сватба със Сватбата.ИНФО

Хотели за Сватба

Изберете населено място

Покажи всички Само избрани

Списък фирми

хотел Анна Палас - хотел за сватба

хотел Анна Палас - хотел за сватба

Какво предлагаме Галерия Рекламно видео

Русе

Адрес: .

Тел. .

.

Какво предлагаме

 

Сватба Хотели

 

Oще преди Освобождението гъркът Дина Бебис пристигнал в Русе да търси препитание. Той започнал работа като хамалин на русенското пристанище. Бебис притежавал вродена предприемчивост. Благодарение на нея и на изключителното си трудолюбие за кратко време се превървал в един от крупните търговци на жито в града. Скоро в Русе се заселил и брат му Зисо, с когото заедно започнали да извършват и банкови операции.

Двамата братя натрупали сериозно състояние и през 1888 година възложли на архитект Валсамаки проектирането на жилището си. Масивната сграда била построена още същата година. Архитектът лично поканил двама художници да декорират с пищни фрески интериора.

Забележителен бил и монтираният в приемния салон полилей. Изработен в чужбина от лят бронз, той бил обогатен от медальон с женска глава, стилизирани цветя и птици. Десет години по-късно Дина Бебис предоставил част от къщата за нуждите на Главното предприятие на ЖП линията Русе-Горна Оряховица, в което основни инвеститори били прочутите русенски банкери и предприемачи братя Симеонови.

Около 1906 година антигръцките настроения в града принудили Зисо Бебис да повери семейните ценности и фирмените ...

Рекламно видео

Изтегли това видео